Data recovery

Anker

[]

Wanneer het niet meer lukt van een harddisk of SSD te kopiëren naar een ander medium spreken we van data verlies of crash.

Data verlies kan omwille van verschillende redenen voorkomen; fouten in het systeem, een virus, mechanische defecten, opzettelijk wissen, brand...

Vaak staat de data wel nog op de harddisk of SSD maar is deze niet meer zichtbaar. In dit geval kan er een softwarematige recovery uitgevoerd worden. Onze software zal dan proberen van de verloren gegane deeltjes van de bestanden terug samen te stellen. Deze actie is zeer tijdrovend en duurt al rap een week. In de meeste gevallen kan het grootste gedeelte van de data gerecupereerd worden maar een garantie op 100% data herstel kan niet gegeven worden. Deze service gebeurt binnenshuis bij Dicomp aan de vaste prijs van 160 €.

Indien een softwarematige recovery niet meer lukt kan er overgegaan worden op een recovery in een labo. De harddisk of SSD wordt in dit geval opgestuurd naar een gespecialiseerde firma. Deze firma zal een analyse maken van de geschatte hoeveelheid data dat er kan gerecupereerd worden. Hiervoor zal een analysekost aangerekend worden. De uiteindelijke kostprijs zal op dat moment ook kunnen bevestigd worden.

Anker

[]

Anker

[]